Пилешкото варено на баба

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235106214
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обескостяваме свареното месо от кокошка. В голяма тенджера /баба използваше гърне, къкрещо на огнището/ задушаваме лука с наситнената сланина, олиото и малко от бульона - 2 с.л.

След като се задуши лукът, прибавяме пресният зелен лук, нарязан на дребно, чушките и моркова, нарязани на кубчета.

Разбъркваме добре, прибавяме месото, домата и картофите, нарязани на едри кубчета, черния пипер и солта.

Доливаме с бульона и оставяме да къкри до сваряване на зеленчуците. Минути преди да отстраним от котлона поръсваме обилно с пресен магданоз.

Сервираме топлата и хранителна чорба с резен лимон, поръсена с люто и комат селски хляб.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар