Пилешка салата с билков винегрет

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач254115246
"Гурме салата, която може да бъде предястие, но е толкова богата и вкусна, че и за основно ястие може да се похапне "
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме накъсаните листа от спанак и копф салатата /като запазваме 8 листа от нея за декорация/.

Добавяме обезкостеното накъсано пилешко месо.

Броколито бланшираме за 3 минути в кипяща вода и шокираме в лед.

Доматите режем на четвъртинки, а краставицата на резени /ако разполагане с декориращо ренде я оформете се него/.

Ябълката нарязваме на резени. Ореховите ядки накисваме предварително от вечерта.

Омешваме внимателно всички компоненти.

Съставките за винегрета блендираме до получаване на хомогенна смес.

В порционни чинии подреждаме по четири листа като подложка от копф салатата.

Разпределяме от сместа в средата. Декорираме преди поднасяне с кълновете и поливаме с винегрета.

Тази богата и пъстра салата е чудесен вариант да употребим останалото от вечерята пилешко месо.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар