Пилешка салата с билков винегрет

27/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Гурме салата, която може да бъде предястие, но е толкова богата и вкусна, че и за основно ястие може да се похапне "
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 200 г сварено /от гърди/
  • броколи - 100 г
  • чери домати - 5 бр.
  • орехи - 30 г цели ядки
  • копф салата - 1 бр.
  • спанак - 50 гр., пресен
  • краставици - 1 бр., средна
  • кълнове от броколи
  • ябълка - 1/2 бр., червена
  • За винегрета
  • естрагон - 2 - 3 щипки
  • босилек - 5 листа
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр., сока
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме накъсаните листа от спанак и копф салатата /като запазваме 8 листа от нея за декорация/.

Добавяме обезкостеното накъсано пилешко месо.

Броколито бланшираме за 3 минути в кипяща вода и шокираме в лед.

Доматите режем на четвъртинки, а краставицата на резени /ако разполагане с декориращо ренде я оформете се него/.

Ябълката нарязваме на резени. Ореховите ядки накисваме предварително от вечерта.

Омешваме внимателно всички компоненти.

Съставките за винегрета блендираме до получаване на хомогенна смес.

В порционни чинии подреждаме по четири листа като подложка от копф салатата.

Разпределяме от сместа в средата. Декорираме преди поднасяне с кълновете и поливаме с винегрета.

Тази богата и пъстра салата е чудесен вариант да употребим останалото от вечерята пилешко месо.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар