Топла салата със свинско и гриловани зеленчуци

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач254115246
"Вкусна салата или лека вечеря - изборът оставяме на вас, ние само даваме вкусните идеи "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата са нарязани на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Запичам на грил тиган, но без мазнина. Нарязвам на ивици.

Тиквичката нарязваме на тънки резени и запичаме на грил тиган, намазан със зехтин. Запичаме предварително бланширания зелени фасул и гъбите. Посоляваме ги и ги оставяме настрана.

В голяма купа накъсваме листата от спанака и салатата. Поръсваме с нарязания пресен магданоз. Добавяме краставицата, чери доматите и маслините.

В порционни чинии разпределяме първо топлите гриловани зеленчуци и месото. Отгоре прибавяме студените компоненти /топлината оказва влияние на свежестта на зелената салата, затова консумирайте непосредствено след приготвянето ѝ/.

Поръсваме с предварително запечените семена и аранжираме с кълнове. Преди консумация поливаме с дресинга.

Тази салата е още един икономичен вариант за практичните домакини. Можете да използвате продуктите от останалата вечеря или обяд, поднесена с различна визия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар