Яхния от картофи и зелен фасул

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Непретенциозно предложение за вечеря, от което задължително ще се възползваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 069
  • Преглеждания за месеца608
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеленчуците. Почистваме моркова, разполовяваме чушките и отстраняваме семената. Изрязваме крайчетата на шушулките фасул, а тях нарязваме на по-къси парченца.

В подходяща тенджера задушаваме олиото и лука, нарязан на ситни кубчета. Към тях прибавям малко от зеленчуковия бульон.

След като лукът се задуши, прибавям чушките и моркова, предварително нарязани на ситни зарчета и червения пипер.

Добавяме и зеления фасул, а щом зеленчуците се задушат добре, изсипваме и настъргания домат.

Супата къкри още пет минути, след което прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, доливаме от бульона и посоляваме.

Оставяме я да ври кротко и преди да я отстраним от котлона прибавяме размитото с малко студена вода брашно.

Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз. Сервираме я, гарнирана с подходящи зеленчуци или салата според сезона.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!