Селски кюфтенца на фурна

27/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач264911052
"Отворете си една бира и се насладете на живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и настъргва на ренде. Смесва се в купа с каймата, подправките (сол, чубрица, черен пипер), разбитото яйце и се разбърква хубаво.

Хлябът се накисва в прясното мляко, изстисква се и се добавя към каймата. Всичко се омесва няколко пъти, докато се получи еднородна смес и се оставя да "почине" на хладно.

През това време си подготвяме зеленчуците за соса. Лукът се нарязва на едро, морковите се обелват и нарязват на колелца, чушките се почистват от семенцата и нарязват на ивички, картофите на едри кубчета или на половинки (ако са пресни и дребни).

Доматите се цепват с остър нож на върха и се пускат за минутка във вряща подсолена вода, охлаждат се в студена вода и се обелват от кожата. Настъргват се на ситно ренде.

От каймата се оформят малки кюфтенца, овалват се в брашно и се пържат в тиган за няколко минутки, дкато се зачервят. Прехвърлят се в предварително намазана с олио тавичка. В същия тиган се запържват лукът, чушките и морковите (без картофите).

Когато поомекнат, се изсипва ракията и се оставя алкохолът да се изпари за 2-3 минути. Накрая се добавя брашното, червения пипер, настърганите домати и водата. Котлона се намалява и сосът се оставя да къкри 10 минути.

Обелените картофи изсипваме при кюфтенцата в тавата, разпределят се равномерно, заливат с готовия сос и се посолява.

Тавата се покрива с пергаментова хартия и се прехвърля в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. След това хартията се маха и тавата се връща за 15 -20 минути във фурната.

Готовото ястие се поднася горещо, гарнирано с клончета копър и листенце зелена салата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар