Бърза зеленчукова крем супа

27/06/2017
"Тази супа е перфектен начин да си набавим полезни витаминки А и е много вкусна"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 200 г
  • тиквички - 1/2 малка
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. жълта
  • домати - 1 бр.
  • джинджифил - 1 см.
  • олио - 3 с.л. растително
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • броколи - 4 розички
  • зеленчуков бульон - 1.500 мл
  • джоджен - 1 с.л. пресен
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре зеленчуците и ги почистете. Обелете и нарежете лука на едро. Запържете в добре загрят тиган с мазнина за 3 минути. Нарежете на едри парченца моркова, чушките и зеления фасул.

Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Добавете зеленчуците в уока заедно с червения пипер, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути.

След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути. Последно прибавяте броколите, картофа и тиквичката, също нарязани на едро, посолявате и пускате лютата пиперка.

Намалете котлона нека супата да къкри. Варете още 15 минути. Десетина минути преди да отстраните от котлона добавяте джоджена.

Внимателно изсипвате топлата супа в блендер и пасирате, но не до гладко пюре. Можете да използвате и пасатор. Аранжираме с кълнове по желание. Бърза, лесна и питателна.

Съвет: Ако готвите супата за деца, не добавяйте джинджифил и люто.

Източник: 24 Kitchenподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар