Домашно тесто за Калцоне

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 3 1/4 ч.ч., фино
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1/2 к.л.
  • грис - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. ароматен с риган
  • вода - 270 мл. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавям грис, сол и правя кладенче.

Маята слагам в купа заедно със захарта и заливам с хладка вода. Разбърквам с телена бъркалка, докато стане гладка каша.

Сипвам активиралата се мая и водата в кладенчето, като добавям и зехтина.

Отново разбърквам с ръце, докато се получи лепкаво тесто. Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям малко брашно.

Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин, увивам го в прозрачно фолио и го оставям на топло да почине. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването. След това премесвам тестото, като поръсвам плота с брашно.

Не меся дълго. Разточвам тестото в кръг, пълня половината от него с необходимите продукти, прегъвам, надупчвам и пека.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар