Рибена чорба от сьомга и печени зеленчуци

28/06/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач13962778
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам рибата в леко подсолена вода да се свари. Бульона прецеждам. Изчиствам добре рибното месо от костите и отделям настрана.

Подготвям зеленчуците - обелвам лука и морковите. Във фурна или на грил изпичам лука, чушките и морковите.

Лука и морковите нарязвам на кубчета. Обелвам чушките и също ги накълцвам. Картофите обелвам и нарязвам на кубчета. Целината измивам и нарязвам на тънки ивички.

В тенджера с комбинираната мазнина (масло и олио), запържвам червения пипер, слагам рибения бульон, картофите, целината и когато са полуготови прибавям печените зеленчуци и обелените и нарязани на ситно кубче домати. Овкусявам със сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са сварени добавям изчистеното месо от сьомгата. Сервирам гореща с накълцан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар