Рибена чорба от сьомга и печени зеленчуци

28/06/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • сьомга - 1 кг (глава и рагу)
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 3 стръка
  • домати - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • мазнина - общо 40 г олио и масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам рибата в леко подсолена вода да се свари. Бульона прецеждам. Изчиствам добре рибното месо от костите и отделям настрана.

Подготвям зеленчуците - обелвам лука и морковите. Във фурна или на грил изпичам лука, чушките и морковите.

Лука и морковите нарязвам на кубчета. Обелвам чушките и също ги накълцвам. Картофите обелвам и нарязвам на кубчета. Целината измивам и нарязвам на тънки ивички.

В тенджера с комбинираната мазнина (масло и олио), запържвам червения пипер, слагам рибения бульон, картофите, целината и когато са полуготови прибавям печените зеленчуци и обелените и нарязани на ситно кубче домати. Овкусявам със сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са сварени добавям изчистеното месо от сьомгата. Сервирам гореща с накълцан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар