Веган кюфтенца с червено цвекло

28/06/2017
Стейси
отСтейсиЧирак422441
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява в подсолена вода, докато поомекне. Когато е готово се настъргва и изцежда с ръце - доколкото е възможно.

Картофите също се сваряват в подсолена вода и когато са готови се намачкват и прибавят към цвеклото. Нарязваме лука и добавяме в същата купа заедно със зехтин - на око.

Изсипваме подправките. Добавяме галетата и разбъркваме, докато сместа стане готова да се оформят от нея кюфтенца.

В намаслена тава редим оформените кюфтета, оваляни в галета и сипваме по няколко капки олио върху всяко.

Печем в загрята фурна на 250 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар