Задушени картофки под капак с яйца

28/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор460294531
"Един много вкусен аламинути, който ще ви спести много време в кухнята"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 967
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • бульон – 500 мл зеленчуков
  • яйца - 6 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • къри – 1 с.л.
  • олио – 50 мл
  • сол – на вкус
  • магданоз – 6 стръка
  • червен пипер – 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на големи кубчета. В 500 мл гореща вода разтворете зеленчуковия бульон и подправката къри.

В тиган със загрятото олио запържете пресованите скилидки чесън, добавете картофите и налейте бульона, затворете с капака и на слаб огън варите да омекване на картофите.

Чукнете едно по едно яйцата върху картофите, посолете на вкус и затворете капака, готвите ястието за още 5-6 минути.

Премахнете готовото ястие от котлона, поръсете със ситно нарязания магданоз и малко червен пипер.

Затворете капака да се задуши магданозът и след 10 минути сервирайте в чинии.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар