Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови Кюфтета»Оризови топки с моцарела

Оризови топки с моцарела

Оризови топки с моцарела
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Страхотни оризови топки с разтапяща се в устата моцарела..."

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • вода - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 50 г
  • масло - колкото орех
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • див чесън
  • галета - около 3 с.л.
  • моцарела - 150 г
  • Панировка
  • брашно
  • яйца
  • галета
  • олио - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сложете ориза да се свари. Когато вече е сварен и поел цялата вода добавете маслото и запържете за секунди, като разбърквате.

Сложете рендосания пармезан, разбърквайте до разтапянето му и махнете от котлона. Оставете сместа напълно да изстине.

В купа разбийте яйцата, прибавете нарязаните магданоз и лук. Сложете черен пипер, щипка сол и разбъркайте. Към тази смес добавете изстиналия ориз и галета до получаване като смес за кюфтета.

Приберете в хладилник за няколко часа или за една нощ. С намокрени ръце взимайте от сместа колкото 1 с.л.

Сложете я на дланта и сплескайте. В средата поставете от моцарелата и покрийте с още малко от ориза.

Оформете топки и ги поставете в поднос поръсен с галета. Сипете олиото в тиган и го сложете да загрее. Всяка топка оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая галета.

Изпържете оризовите кюфтета от всички страни и извадете върху кухненска хартия. Сервирайте със сос по ваш вкус!

Оризовите топки с моцарела са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: