Лингуини със сос Карбонара

28/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235108216
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С подходящ съд наливам пилешкия бульон и изчаквам докато кипне. Сварявам пастата, според указанията на пакета. Отстранявам съда, прецеждам пастата, като запазвам около 1 ч.ч. от бульона.

Нарязвам на средни кубчета шунката и я запържвам леко в дълбок тиган. Изваждам я върху кухненска хартия и прибавям в мазнината нарязаният на ситно лук и скилидките чесън.

Овкусявам със сол и черен пипер. Пускам клонките босилек, за да ароматизират мазнината. В купа разбивам яйцата и брашното. Добавям прясното мляко, фино настъргания пармезан и разбърквам.

Прибавям на струйка сместа в тигана и разбърквам енергично. Добавям на два пъти от отделеният бульон при варенето, като разбърквам непрекъснато. Добавям лингуините в тигана и разбърквам внимателно, за да не ги разкъсам.

Сервирайте пастата топла, поръсена с малко фино настъргана лимонова кора и аранжирайте със стръкче босилек.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
29.06.2017 09:09
Благодаря Ели! Ако знаеш как ме изпоти и колко лингуини изпокъса тази виличка, обачеее. аз не и се дадох. Наградата за мен е да зарадвам моите консуматори и тези, които ценят старанието в някое ъгълче от чинията:)
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Ужасно вкусни,спор няма!Обачее..очите ми останаха в нагиздената виличка:)Поздравления:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв