Таратор с биволски катък

28/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Един малко по-различен прочит на класическия таратор Опитайте!"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа изсипваме катъка. Краставицата обелваме, срязваме но дължина и отстраняваме семенната част. Нарязваме на средни зарчета.

Орехите сме накиснали от вечерта и ги смиламе в блендер. Чесъна пресоваме и го смесваме със ситно нарязания копър.

Смесваме всички компоненти /краставица, чесън копър, галета и орехи/ в купата и разбъркваме внимателно.

Солта и зехтина прибавяме непосредствено преди сервиране, за да не разводнят консистенцията та таратора.

Поднасяме с капки от зехтина и кубчета лед за таратор. Узото е изстудено. Казвам ви наздраве!

* Лятото е в разгара си, затова във фризера винаги се спотайват кубчета лед, с нарязан в тях копър.

* Пълнозърнестите брускети намазвам с чесън и запичам във фурната. Смилам в блендер на трохи, които чудесно влизат в съставките и за Скордалята.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар