Зеленчукова супа с картофи и моркови

28/06/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи – 2 - 3 бр.
  • моркови – 2 бр. средни
  • домати – 2 бр.
  • зеле – ¼ малка зелка
  • лук – 1 главичка средна
  • чушки – 1 бр. червена или зелена
  • олио – 2 с. л.
  • целина – стъбла и листа
  • магданоз – стъбла и листа
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата, в която ще варите борша поставете олиото, обелените, измити и ситно нарязани моркови, картофи, зеле, лук, чушка, стъблата от целината и магданоза.

Сложете солта, черния пипер и покрийте зеленчуците с вода. Оставят се да къкрят на огъня и да се задушат. Ако е необходима вода, се долива топла.

6-7 минути преди да бъдат готови зеленчуците се прибавят ситно нарязаните домати и листата от керевиза. Долива се с гореща вода. Ако има нужда от сол или още вода се добавят.

Прибавят се и магданозените листа. Никога не застройвам супата, може да се подправи с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар