Закуската на Попай моряка

28/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач411171439
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам, като използвам и коренчетата.

Лука почиствам и нарязвам на тънки ивици и го слагам в тиган със загрята мазнина да се задуши. Ред е и на спанака, като термичната му обработка е кратка. Отстраняваме от котлона плънката, посоляваме и охлаждаме. Разбъркваме я с яйцата и натрошените орехови ядки.

Плънката е готова, затова изваждаме бутер тестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.

Първият квадрат е за основа. Намазваме с четчица вода по краищата. Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе.

Слагаме в средата по супена лъжица от плънката. Съединяваме ги, като запазваме "капачетата". Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Сервираме на децата с чаша айрян.

По желание можете да прибавите сирене към плънката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар