Патладжан бюрек

20/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Животът е твърде кратък, за да се притеснявате за диети и калории. Хапнете си патладжан бюрек и му се наслаждавайте!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 109
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патладжани се режат на тънки филии, поръсват се със сол и се изчаква 20-30 минути, докато им се отдели горчивия сок. После се измиват и хубаво се подсушават.

Сиренето се натрошава много ситно с вилица или др. пособие. Към него се добавят 1-2 яйца, като трябва да се получи каша, в която преобладава сиренето. Разбъркайте кашата по желание с малко скълцан магданоз.

Отделно се разбиват яйцата за панировката, а в друг съд се смесват брашно и галета.

Загрейте олио за пържене, вземайте 1 парче патладжан, намазвайте го със сместа със сирене, отгоре сложете втори патладжан, за да стане като сандвич.

Всеки такъв сандвич се овалва последователно в брашно с галета, яйца, пак брашно и по желание пак яйца.

Патладжана бюрек се пържи до приятен равномерен загар и се отцежда върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар