Здравословен хляб

29/06/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 309
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 250 г
  • ленено семе - 30 г
  • елда - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • сол
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В машинка се смилат фино овесените ядки, лененото семе и елдата, добавя се содичката и се оставят в купа.

В друга купа се разбиват яйцата с малко олио, солта и чубрицата (може да замените с друга подправка или да добавите още).

Двата компонента се смесват и се добавя водичка, колкото да добие консистенция на гъсто тесто.

Намазнява се и се набрашнява подходяща форма, внимателно се разстила получената смес и се пече до готовност около 20-тина минутки, проверява се и с клечка.

Хлебчето е тънко, но изключително засищащо и е прекрасен преход към намаляване на традиционния хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар