Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Здравословен хляб

Здравословен хляб

Здравословен хляб
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Обръщаме нова страница в живота си и вече ще се храним здравословно - затова днес сме приготвили здравословен хляб"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 250 г
  • ленено семе - 30 г
  • елда - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • сол
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В машинка се смилат фино овесените ядки, лененото семе и елдата, добавя се содичката и се оставят в купа.

В друга купа се разбиват яйцата с малко олио, солта и чубрицата (може да замените с друга подправка или да добавите още).

Двата компонента се смесват и се добавя водичка, колкото да добие консистенция на гъсто тесто.

Намазнява се и се набрашнява подходяща форма, внимателно се разстила получената смес и се пече до готовност около 20-тина минутки, проверява се и с клечка.

Хлебчето е тънко, но изключително засищащо и е прекрасен преход към намаляване на традиционния хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: