Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Сочни бургери от телешка кайма

Сочни бургери от телешка кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Сочни бургери от телешка кайма
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 7
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Само едно нещо е по-хубаво от сочен домашен бургер от телешка кайма и то е - два сочни домашни бургера от телешка кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • питки - 3 бр. за бургер
  • жълтъци - 2 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • лук - 1 глава червен
  • сос - 3 с.л барбекю
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сирене - 3 слайса топено
  • домати - 1 бр.
  • салата айсберг - 3 листа
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязания червен лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Размесете хубаво каймата и оформете три еднакво големи кюфтета. Притиснете леко, за да се сплескат като бургери. Поставете ги върху чиния намазана със зехтин и приберете в хладилника за около 30 минути.

Сгорещете зехтина в тиган с незалепващо покритие на котлона и изпържете бургерите за по 5 минути от всяка страна.

Разрежете питките и запечете за 2 минути долната част от бургерите с разрязаната страна надолу.

Поставете ги в тавичка, поставете по един слайс от топеното сирене. Запечете ги на грил за около минут, колкото да се разтопи сиренето.

Подредете бургера, като върху топеното сирене сложете по една супена лъжица барбекю сос, после поставите резен домат и кисели краставички, нарязани на жулиени, телешкия бургер, лист салата айсберг и горната питка. Сервирайте с пържени картофи по желание.

Сочните бургери от телешка кайма са адаптирани от книгата Шишков срещу Манчев.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Вкусничко... браво!
20.03.2019 15:53