Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със сос от горчица и топено сирене

Пилешки бутчета със сос от горчица и топено сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки бутчета със сос от горчица и топено сирене
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Невероятно вкусни пилешки бутчеа с хармонично съчетание между горчица и топено сирене..."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 450 г долни
  • топено сирене - 80 г
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 30 г
  • горчица - 50 г
  • бульон - 100 мл. пилешки
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Загрейте олиото на силен котлон и запечатайте бутчетата за по около 2-3 минути от всяка страна докато придобият златист цвят.

Извадете ги от олиото в отделен съд. Сложете в тигана маслото, горчицата и половината бульон.

Разбъркайте добре и след около 5-7 минути добавете заквасената сметана и топеното сирене. Долейте останалия бульон, разбъркайте хубаво и оставете соса да се редуцира на слаб котлон за около 15 минути.

Подредете пилешките бутчета в огнеупорна тава, полейте ги със соса и покрийте с алуминиево фолио.

Печете за около 40 минути в загрята фурна на 200 градуса. Поднесете бутчетата с паста по желание.

Пилешките бутчета със сос от горчица и топено сирене са много вкусни.

Адаптирано от книгата Манчев срещу Шишков

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: