Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пресни картофи с чоризо

Пресни картофи с чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пресни картофи с чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан на дребно
  • чесън - 2 скилидки (нарязани на дребно)
  • люто чили - 1/2 ч.л. на люспи
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • домати - 400 г на кубчета
  • картофи - 300 г пресни
  • чоризо - 250 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи, остържете обелките и ако са по-големи ги нарежете на половинки или четвъртинки. Сварете ги за около 10 минути.

Загрейте зехтина в тиган на умерена температура и запържете нарязаните на дребно лук и чесън за около 10 минути до омекване на лука. Добавете червения пипер, чилито и овкусете със сол.

Разбъркайте хубаво и добавете доматите. Гответе соса около 15 минути до редуциране на гъста паста. Ако предпочитате съвсем гладък сос, можете да го минете през блендер.

Междувременно загрейте тиган на котлона на умерена температура и поставете нарязаното чоризо на хапки. Пържете около 15 минути. Добавете нарязаните полусварени картофи и разбъркайте хубаво.

Пържете до готовност за около 15-20 минути (опитайте от картофите) или до приятно златист запържен цвят.

Сипете пресните картофи с чоризото в купа и посипете с лютия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: