Сладкиш с бутер тесто

29/06/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • нишесте - 1 пакет плодово
  • растително мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 1 кг сладки, по - хлебни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват. Карамелизират се с половината захар.

Млякото се загрява с останалата захар. В купичка се разтваря нишестето според указанията на опаковката и се добавя при млякото. Бърка се кремът до готовност.

Когато е готов, се смесва с ябълките.

Бутер тестото се разстила в тава, застлана с хартия за печене. Крайчетата трябва да излизат извън тавата. Изсипва се кремът и тестото, което излиза отвън, се завива отгоре.

Пече се в сгорещена фурна до готовност.

По желание преди сервиране може да се поръси с пудра захар. Ползвах нишесте с вкус на горски плодове.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар