Солено тесто за декориране на обредни хлябове

29/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф750447345
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 662
  • Преглеждания за месеца366
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • сол - 1 ч.ч. ситна
  • вода - топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто.

От тестото правите шарки за хляба от кръст- за религията ни, копито- за късмет, грозд – за плодородие, венец – радост и веселие и символизиращи шарки според празника.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар