Солено тесто за декориране на обредни хлябове

29/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор593395823
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно – 2 ч.ч. бяло
  • сол – 1 ч.ч. ситна
  • вода – топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто.

От тестото правите шарки за хляба от кръст- за религията ни, копито- за късмет, грозд – за плодородие, венец – радост и веселие и символизиращи шарки според празника.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар