Петровска курбан чорба

29/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф778447635
"Вкусен Петровски курбан, който задължително се приготвя за празника "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 159
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете петела на малки парчета за курбан. Почистете и измийте многократно със студена вода и го поставете в тенджера отново със студена вода на силен огън да заври.

С решетъчна лъжица премахвайте образувалата се пяна отгоре, докато спре да се пени. Тогава намалете огъня и варете за около час до леко омекване на месото.

През това време почистете зеленчуците и ги нарежете на малки кубчета, домата обелете и настържете на ренде, а магданоза на ситно накълцайте.

След омекването на месото прибавете нарязания зеленчук без домата и магданоза, варете до омекване на зеленчука. След което добавете настърганият домат и маслото.

Готовата Петровска курбан чорба премахнете от огъня и поръсете с млян черен пипер и магданоз.

Сервирайте курбан чорбата на празника, за да изпълните ритуала за здраве и благоденствие.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар