Икономична орехова торта

24/12/2010
от ИлиянаНовак
"Изненадващо вкусна и ароматна торта, приготвена с толкова малко продукти "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 834
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца – 10 бр.
  • брашно – 100 гр.
  • захар – 200 гр.
  • орехи – 200 гр. ядки
  • сладкарски крем - по избор
  • СИРОП
  • захар - 100 г
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се смлените орехови ядки и пресятото брашно. Сместа се разбърква леко с дървена лъжица и се пече във форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Времето за изпичане и около 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След като изстине, се реже на две половинки. Приготвя се захарният сироп, като се кипва захарта с водата, напоява се и се маже отвътре и отвън с крем по желание.

Отгоре може да се залее с шоколад или друга глазура.подобни рецепти тук

5 11
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Димитрова
Димитрова
16.05.2015 21:25
На 10 яйца 200гр. захар.Не се връзвайте на такива фалшиви рецепти.
0
0
з
з
18.11.2013 13:43
какъв крем–крем за ръце?БЪДЕТЕ ПО ТОЧНИ
0
0
готвач
готвач
04.10.2013 13:32
Кое е икономичното? 10 яйца?!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв