Пиле в гювеч със зеленчуци​ и нахут

30/06/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Пиле в гювеч с пъстри зеленчуци Да си оближеш пръстите"
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предишната вечер. На следващия ден го сварете във вода до готовност.

Докато се вари нахутът измийте бутчетата и ги посолете със сол и босилек. Оставяте ги в хладилник, докато се свари нахутът.

В гювеча наредете бутчетата, отгоре изсипете нахута. Измийте и нарежете гъбите на филийки. След това редите - ред гъби, ред домати, които сте нарязали на кръгчета/филийки.

Върху доматите сложете ред сирене, нарязано на филийки. Отново ред гъби, ред домати и ред сирене. Най-отгоре нареждате домати и върху тях сланината, може да е на кубчета или лентички.

Вода не слагам, защото доматите пускат вода. Захлупете с капак и оставете във фурната гювеча. Пуснете фурната на 200-220 градуса. Гответе 2 часа.

След като заври погледнете, дали доматите са пуснали вода, ако не са, добавете 100 мл.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар