Моята яхния с кюфтенца

30/06/2017
"Нашата потребителка Елена ни зарадва с поредната си вкусна и лесна рецепта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 631
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с ориза, щипка сол, малко чубрица и щипка черен пипер. Оформете малки кюфтета и ги оваляйте в брашно. Сложете на котлона тенджера с вода и щом заври пуснете внимателно кюфтетата.

Варете до готовност. В друга тенджера в малко мазнина запържете нарязан лук и добавете нарязаните картофи и морков. Запържете докато картофа леко промени цвета си.

Сложете 1 с.л.брашно, разбъркайте и прибавете червения пипер, като не спирате да разбърквате. Прибавете изцедения зелен фасул.

Взимайте с черпак от бульона, в който са се варили кюфтетата, и сипвайте в тенджерата при картофите, като не спирате да разбърквате докато покрие продуктите. Щом ястието отново заври добавете доматеното пюре и сварените кюфтета.

Посолете на вкус и овкусете с чубрица и един дафинов лист. Варете на слаб огън до готовност на зеленчуците.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар