Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Моята яхния с кюфтенца

Моята яхния с кюфтенца

Моята яхния с кюфтенца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Страхотна вкусотия с мини кюфтенца, с която да зарадвате близките си"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 2 с.л.
  • картофи - 500 г
  • зелен фасул - 1 буркан (500 г)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с ориза, щипка сол, малко чубрица и щипка черен пипер. Оформете малки кюфтета и ги оваляйте в брашно. Сложете на котлона тенджера с вода и щом заври пуснете внимателно кюфтетата.

Варете до готовност. В друга тенджера в малко мазнина запържете нарязан лук и добавете нарязаните картофи и морков. Запържете докато картофа леко промени цвета си.

Сложете 1 с.л. брашно, разбъркайте и прибавете червения пипер, като не спирате да разбърквате. Прибавете изцедения зелен фасул.

Взимайте с черпак от бульона, в който са се варили кюфтетата, и сипвайте в тенджерата при картофите, като не спирате да разбърквате докато покрие продуктите. Щом ястието отново заври добавете доматеното пюре и сварените кюфтета.

Посолете на вкус и овкусете с чубрица и един дафинов лист.

Варете яхнията на слаб огън до готовност на зеленчуците.

Моята яхния с кюфтенца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: