Месо от глиган в глинен гювеч

30/06/2017
Приготвяне60 мин.
Готвене165 мин.
Общо225 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 440
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета /с големината на свит юмрук/. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда на дъното на намазан с олио глинен гювеч.

Добавя се нарязаният на едро /на шайби/ лук и се залива с виното. Оставя се да престои така около 30 минути.

Всички зеленчуци се нарязват и се прибавят към месото в гювеча. Добавят се и подправките. По желание може да се добави и 1 скилидка чесън /небелен/.

Гювеча се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2. 30 - 2. 45 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар