Чорба от телешко шкембе

30/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Любима класика, към която никога не можем да останем равнодушни"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 134
  • Преглеждания за месеца1053
  • Преглеждания за седмицата111
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме телешкото шкембе с вряща вода за няколко минути, след което веднага го остъргваме с остър нож откъм вътрешната страна. След това го изчистваме и от външната страна, като зацапаните места измиваме или остъргваме с нож, заедно с ципата.

Измиваме отново шкембето, поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода. (Водата не трябва да е посолена и винаги трябва да е покрила шкембето). За сваряването на шкембето са необходими от 30 до 60 минути.

Обелваме и измиваме лука и моркова и ги добавяме цели към края на варенето, заедно със зърната черен пипер. След това овкусяваме със сол.

След като се свари напълно, изваждаме шкембето, нарязваме го на парчета, а бульона прецеждаме и към него добавяме запърженото с масло червен пипер. Отделяме 1 ч.ч. от бульона и оставяме настрани да се охлади.

В отделен съд размиваме брашното с прясното мляко, добавяме разбитите жълтъци и разбъркваме внимателно.

Получената смес прибавяме към отделения бульон и слагаме на огъня да кипне, като бъркаме непрекъснато.

Изливаме върху нарязаното шкембе. Поднасяме с пресован чесън, смесен в оцет и лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар