Шаран с гъби, морков и лук в гювечета

30/06/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана от люспите, измиваме много добре със студена вода, махаме главата и опашката. Посоляваме го отвън и отвътре. Намазваме го с олио.

След като сме го намазали, го режем на парчета и оставяме да престои известно време. Лука нарязваме на ситно. Морковите и тях режем на ситни колелца.

В тиган поставяме олиото и задушаваме нарязания лук. Към него прибавяме и морковите. Оставяме така да се задушат известно време и чак тогава прибавяме магданоза, както и другите подправки.

Може да се наредят в един голям гювеч самите парчета риба, но аз разполагах с малки гювечета и разпределих по едно парче във всеки от тях. Първо поставяме от сместа която е вече готова.

Измитите гъби нарязваме на четвъртинки и тях прибавяме към сместа отгоре. Поставяме и по парченце шаран и завършваме с останалата смес. Отгоре слагаме и по малко доматено пюре, и завършваме с кубчета нарязано масло.

Печем във фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
04.07.2017 09:09
Добра презентация, Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв