Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени печурки със сирена и сметана

Пълнени печурки със сирена и сметана

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пълнени печурки със сирена и сметана
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много си пасват с чаша бяло вино Убедете се сами!"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • крема сирене - 1/2 пакетче от 125 г
  • моцарела - 50 г
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво печурките под течаща вода, отстраняваме пънчетата и оставяме в гевгир да се отцедят добре шапчиците.

За плънката разбиваме зехтина с жълтъка, добавяме настъргания пармезан, заквасената сметана, крема сиренето, накълцаната на ситно скилидка чесън, наситнения копър, нарязаните на ситно кисели краставички, черен пипер и малко сол.

Разбъркваме всичко хубаво и накрая добавяме накъсаната напарченца моцарела.

С помощта на лъжица пълним всяка гъбка със сместа, прехвърляме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и пръсваме отгоре гъбите със зехтин от пулверизатор.

Печем пълнените гъби в предварително загрята фурна на 180 -200 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 10-15 минути, докато гъбите и плънката хванат приятен златисто-кафяв загар.

Сервираме със стръкчета пресен магданоз и хубаво изстудено бяло вино.

Добър апетит и наздраве!

Пълнените печурки със сирена и сметана са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: