Поширани яйца с доматен сос и натрошено сирене

01/07/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1736810191
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам лука, доматите, чесъна и ги пасирам. В касерола разстопявам малко краве масло и слагам зеленчуковата смес.

Овкусявам със сол, щипка захар и черен пипер. Трябва да поври докато се получи нормалко гъстичък доматен сос.

Слагам сосчето в дълбока чиния.

В друга касерола наливам вода и слагам на котлона да заври. Прибавям щипка сол и няколко капки оцет. Чуквам яйцата едно по едно да се забулят.

Жълтъкът трябва да остане полутечен. Изваждам с решетъчна лъжица да се отцедят и слагам в чинията с доматения сос.

Отгоре натрошавам сирене и поръсвам с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар