Дробчета по селски с гъби

01/07/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Защото храната, приготвена по рецептите на баба, е най-вкусната и тези дробчета го доказват "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 153
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата във вода за 30-тина минути, измийте и подсушете добре с кухненска хартия. Нарежете ги на половинки.

Лука нарежете на по-едри полумесеци. Пиперките почистете от семената и нарежете на лентички.
Обелете доматите и настържете на едро ренде или нарежете на малки парченца.

Почистете гъбите и нарежете на половинки или ако са по-едри - на четвъртинки.

Загрейте 1 с.л. олио в дълбок тиган и прибавете дробчетата, задушете под капак за 5 минути, махнете капака и гответе до полуготовност на дробчетата, когато по-голяма част от соса, който са пуснали, изври.

Извадете дробчетата от тигана, добавете останалата лъжица мазнина, загрейте и прибавете лука, задушете до златисто заедно с маслото.

Прибавете червения пипер и объркайте, прибавете пиперките и гъбите, гответе докато пиперките започнат да омекнат.

Върнете дробчетата в тигана при зеленчуците, прибавете доматите и бялото вино, подправете със сол, черен пипер, чубрица и риган, объркайте всичко добре и гответе докато течността изври и ястието остане на мазнина.

При сервиране поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз и ситно настъпгана кора от лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар