Кифли от лимец с шунка и сирене

01/07/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562543
"Зарадвайте семейството с тези страхотни солени кифлички "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме леко водата в голяма чаша. В нея се слага 2 с.л. от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. Оставяме настрана за 15-20 минути, за да се активира, покрито с кърпа.

Слагаме брашната в купа и правим дупка по средата. През това време разбиваме в друга купа яйцата с вилица и прибавяме към тях киселото мляко и олиото.

Разбъркваме всичко и го изсипваме при брашната. Слагаме розмарина и солта. Замесваме средно меко тесто колкото можем в купата.

Прехвърляме тестото върху масата и набрашняваме повърхността му и го замесваме да стане гладко, меко и на топка. Отива около 550 г брашно. Омесено го слагаме в купа намазана с мазнина и покриваме с кърпа да втаса за 40 минути. След като втаса го делим на 2 или 3 части и оформяме пак на топки.

Поръсваме масата с брашно и слагаме едната топка и точим с точилка на кръг. Делим всеки кръг на 8 бр., но може и на 12 бр. триъгълника, това зависи колко големи искаме да са кифлите.

Режем сиренето на дълги парчета, като пръчици. Шунката я режем на ленти. Слагаме в кифлите шунка и сирене и навиваме. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.

В купа разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа.Поръсваме ги със сусам. Печем приготвените кифли на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар