Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сочен шоколадов сладкиш с вишни

Сочен шоколадов сладкиш с вишни

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сочен шоколадов сладкиш с вишни
Снимка: Мария Симова
1 / 3
01/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за соса
  • какао - 8 с.л.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • вишни - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за сиропа в тенджера, поставете я върху загрят котлон и бъркайте докато се разтопят маслото и захарта до гладка хомогенна смес. Отделете 1 ч.ч. от сместа и оставете настрани до момента, в който ще ви потрябва.

В купа разбийте яйцата с ваниловата захар, добавете отделената чаша от сиропа смес и разбъркайте. Към тях прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте но вече с шпатула.

Добавете предварително почистените от костилките вишни и отново разбъркайте. В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, сипете сместа и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути.

Нарежете горещия сладкиш на желаните от вас парчета. Полейте нарязания сладкиш със сиропа и оставете така докато попие шоколадовият сос.

Сервирайте охладен!

На дъното на тавата ще забележите, че все още е останал от шоколадовия сироп, при сервиране полейте парчетата от него. Или още по добре преди заливането на сладкиша отделете 1 ч.ч. от сиропа и при сервиране поливате парчета.

Феноменално вкусен и сочен шоколадов сладкиш с вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: