Картофена запеканка с кренвирши и заливка

01/07/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца659
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сваряваме заедно с обелката.

Когато поизстинат ги режем на по- едри кубчета директно в тавата, в която ще печем. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, може и чубрица.

Разпределяме нарязаните на колелца кренвирши, а след това и натрошеното сирене (ако сиренето ви е много солено - не посолявайте).

Настъргваме кашкавала и заливаме със заливката.

Заливката приготвяме, като разбиваме яйцата заедно с брашното, солта и угасената в киселото мляко сода. Разпределяме я равномерно и печем в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути, или до приятен загар.

Сервираме още топло!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар