Постен летен гювеч на фурна

02/07/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743418
"Добавете и бучка сиренце към този гювеч, за да бъде удоволствието пълно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 880
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почиствам зеления боб, нарязвам и бланширам в подсолена вода за няколко минути. Картофите и тиквичката обелвам и нарязвам на по-големи парчета, лука на кубчета, морковите на колелца.

Гъбите почиствам с четка и нарязвам на шайби, чушката на малки парчета. Доматите обелвам и настъргвам, а дребните доматчета използвам цели.

От сварената царевица с помощта на ножче изрязвам зрънцата. В дълбок съд в малко олио задушавам лука, чесъна, морковите, картофите, тиквичката.

Доливам вода, колкото да покрие зеленчуците, прибавям зеления боб и царевицата. След като са поомекнали зеленчуците, прибавям настърганите домати, в които съм пуснала щипка захар и съм прибавила червения пипер.

Брашното размивам с хладка вода и добавям към гювеча. Овкусявам със сол. Доливам, ако е необходимо още вода.

Прехвърлям ястието в тава. Подреждам отгоре дребните доматчета. Доовкусявам с прясно смлян черен пипер. Поръсвам с букета от нарязаните зелени подправки. Мятам във фурната и пека около час или до готовност.

Бележка: Всички зелени подправки, билки и зеленчуци /само гъбите са изключение/, които използвах в това ястие, са от моята градина. Всичко беше прясно откъснато, набрано и събрано. Наистина вълшебно вкусно се получи!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар