Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени с гъби, сметана и топено сирене

Пилешки жулиени с гъби, сметана и топено сирене

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Пилешки жулиени с гъби, сметана и топено сирене
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
02/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една чаша хубаво бяло вино страхотно ще се върже с вкуса на това това ястие с пилешки жулиени"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 150 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • заквасена сметана - 150 г
  • топено сирене - 150 г вкус по избор
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - микс
  • масло - бучка
  • лимонов сок - сок от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарежете на жулиени и овкусете със солта, пипера и полейте със сока от лимона. Сложете в хладилник час.

Нарежете гъбите на шайби, киселите краставички на жулиени.

Запържете пилешките филенца и прехвърлете в глинен съд. В кравето масло запържете гъбите и прехвърлете върху месото. Към месото и гъбите прибавете краставичките.

В същия съд от пърженето затоплете двата вида сметани, прибавете топеното сирене. Гответе до разтопяване на сиренето. Долейте бялото вино, разбъркайте до получаване на гладка смес.

Изсипете сметановата смес върху месото, къбите и краставичките. Смелете от микса с пипера.

Украсете с краставички и маслини и поднесете с бяло вино! Наздраве !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: