Наденички с боб и пармезанови коблери

02/07/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор301868193
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • наденички - 500 г телешки
  • лук - 1 голяма глава нарязан на дребно
  • моркови - 1 бр. среден размер нарязан на дребно
  • чесън - 1 скилидка нарязана на дребно
  • мащерка - 2 - 3 клонки прясна
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • домати - 800 г обелени и нарязани на кубчета
  • боб - 400 г консерва отцеден
  • кафява захар - 1/2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за коблерите
  • брашно - 250 г бяло плюс още за поръсване
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 г краве
  • прясно мляко - 125 мл
  • яйца - 1 бр. разбито
  • пармезан - 50 г
  • риган - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с щипката сол. Нарежете маслото на малки кубчета и го смесете с брашното. С пръсти мачкайте маслото с брашното докато стане на ситни трохи.

Добавете половината разбито яйце и леко топлото мляко. Добавете пармезана и ригана. Замесете тесто, като ако е много лепкаво добавете малко брашно. Не месете тестото, просто го оформете на топка и го приберете в хладилника докато приготвите останалите неща от рецептата.

Загрейте зехтина в голям, дълбок тиган на умерена температура. Запържете за по няколко минути наденичките до леко покафеняване. Извадете от тиган.

Добавете нарязаните на дребно лук и морков и пържете до омекване около 10 мин. Добавете нарязаната на дребно скилидка чесън и гответе още около минута. Добавете червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и гответе около минута.

Добавете соса Уорчестър, захарта, доматите, отцедения боб и мащерката. Овкусете със сол. Гответе още около 5 мин. Поставете наденичките в тава и залейте с доматите и боба. Включете фурната да загрява на 190 градуса и поставете тавата.

Междувременно извадете тестото от хладилника и го разделете на 6 еднакви парчета. С ръце оформете от всяко парче фитил, дълъг около 30 см. Навийте всеки фитил на кръгло плоско охлювче.

Намажете охлювчетата с останалото яйце, поръсете с малко пармезан и подредете коблерите върху ястието в тавата.

Печете ястието около 30 мин.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Нина, разкошна рецепта. Непременно ще я спретна! Много ми харесва този пармезанов коблер. Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв