Торта Шарлота с бишкоти

13/02/2012
Лина
отЛинаНовак
"Уверяваме ви, че спекулациите, че бебето на принц Уилям и съпругата му Катрин - Шарлот, е кръстено на торта Шарлота, не отговарят на истината "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81 632
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди – пресни 150 гр.
  • захар - 100 гр.
  • масло – 40 гр.
  • прясно мляко - 200 мл.
  • яйца – 2 бр.
  • бишкоти - 2 пакета
  • сухари - 40 гр.
  • сладкарска сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите се накисват една по една в 100 мл. мляко и ги редим върху кръгла намазана с масло тавичка. Като наредим първия ред, вземаме сухи бишкоти и редим вертикално по тавичката, така че да се образува кръг.

Отгоре на втория ред се слагат ягодите оваляни в сух сухар (или бишкоти). Покрива се с останалите бишкоти, накиснати в млякото.

Залива се с глазура приготвена от останалото мляко, захарта и яйцата.

Запича се на фурна.

Украсяваме със сладкарска сметана и ядки, но може и с кокосови стърготини, шоколадови пръчици или нарязани плодове по избор.подобни рецепти тук

5 10
4 10
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ан
Ан
11.01.2014 16:54
Няма подробности.Прилича на крем-кармел.
2
0
Невена
Невена
02.08.2013 08:05
Кажете как е за начинаещите като мен
2
0
kasis
kasis
27.07.2013 13:38
торта не е описана правилно
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв