Свинско бонфиле с гъбен сос и глазирани моркови

02/07/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф72869745391
"Мари определено знае как да вдигне летвата, и то с толкова обикновени продукти"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 218
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се от приготвянето на свинското бонфиле.

1. Месото се почиства с остър нож от всякакви ципи и жилки. Ножът се плъзга точно под ципата и се отстранява. Всяко парче месо се нарязва на 4 парчета. Обръщат се като кубчета и се потупват с пръсти за да се дооформят.

2. Розмазинът се накълцва с нож, посолява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

3. Всяко парче месо се овалва от всички страни в сместа, а после се напудря в брашното.

4. Гъбите се се обелват и нарязват на филийки заедно с пънчето.

5. В тиган със сгорещен зехтин, но на умерена температура на котлона, се слагат първо гъбите и се запечатват за няколко минути, докато сменят цвета си. Посоляват се със сол и черен пипер. Изваждат се с решетъчна лъжица. Оставят се настрана.

6. В тигана се добавя още малко зехтин и се слага месото да се запечата от долната и горната му страна до хубава коричка. Изважда се, подрежда се в йенска тавичка и се слага във фурната на 180 градуса за 20 мин.

7. В същия тиган отново се загрява зехтинът и се излива виното, като се внимава, защото то ще изсъска от горещината, с помощта на горелка се фламбира, това е по желание, и с дървена шпатула се минава по дъното, за да се отлепят частиците от запеченото месо. Добавят се гъбите, бульонът, сметаната и се посолява. Оставя се на умерен котлон да къкри, за да се редуцира сосът за около 10 до 15 мин.

8. Месото се изважда от фурната, сервира се в чиния по три парчета и се залива със 2 -3 с.л. сос. Поръсва се наситнен магданоз.

Глазирани моркови:
Морковите се почистват и нарязват под ъгъл на клинове, като всеки път при нарязването им се завъртват на четвърт оборот.

В купа се смесват сол, черен пипер, зехтин и балсамико. Разбърква се. Изсипват се морковите и много добре се овалват, като всяко парче трябва да е "окъпано" в маринатата. Прехвърлят се в тавичка, среден размер като се подреждат.

Пече се на 180 градуса за около 20 мин. След това време се изваждат, разбъркват се и се допичат за около 5 мин.

В тенджерка се стопява маслото до горещо, добавят се кафявата захар и портокаловият сок. Разбърква се.

От фурната се изваждат морковите и се овалват в маринатата. Поръсват се с наситнен магданоз. Сервират се към основното ястие.

Източник: MasterChef J. Mielleподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!