Ригатони с кайма и италиански подправки

02/07/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40964831621
"Прекрасна рецепта от италианската кухня, която е изключително лесна и вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ригатоните са сваряват по указание на опаковката.

В тиган се загрява зехтин, добавя се каймата, за да стане на трохи. Добавя се пресован чесън, сол, черен пипер, подправките и доматите, оставя се да къкри на умерен огън около 20 минути.

Поръсва се с половината от пармезана. Разбърква се. Подреждат се сварените ригатони изправени един до друг из цялата тава. Върху тях се изсипва внимателно, без да падат из тавата, сместа с каймата и доматения сос. Поръсва се с пармезан.

Пече се на 200 градуса за около 20 минути. Изваждат се от фурната, поръсват се с настърганата моцарела и се допичат за още 15 минути.

Източник: Tastyподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар