Баварска картофена салата

02/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Сваряват се в подсолена вода. Изцеждат се с решетъчна лъжица. Малко от водата им се запазва.

В купа се поставят един сварен картоф, настъргана кора и сока от един лимон, чесън, горчица, зехтин и риган.

Долива се и малко от заделената вода от картофите. Сместа се смила в блендер, като се преценява за гъстотата ѝ. Посолява се със сол и черен пипер, поставя се на умерен котлон да се затопли.

Картофите се поставят в купа и се заливат със затопления дресинг. Добавят се и тънички филийки от червен лук. Разбърква се внимателно, а след това се охлажда за 1 час в хладилник. Сервира се.

Забележка: Към картофената салата може да се добавят по желание и пресни листа от салата или както показвам и няколко маслини Каламата за разкош.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
02.07.2017 20:39
Идейката ми допада - вместо оценката, таблетът така си променя текстът!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Венче, благодаря! Салатата с този дресинг е прекрасна. Пробвай! Риган пресен нямам, имам само сух, имам тераса, но не съм засадила в саксийка, щом имаш пресен - слагай, но го пасирай в блендер, както съм посочила. Видях ги и гювеча, какво да ти кажа, всичко прясно и чудесно, но си имаш градинка, а аз ще трябва да скоча до плод и зеленчука.... мда.. Марчето
0
0
Невена Блажева Иванова
Обожавам салати и непременно ще я направя! Но да те питам за ригана пресен ли да е,че имам в градината?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв