Солена торта с пресен лук и картофи

02/07/2017
Borislava Dimitrovaот Borislava DimitrovaЧирак
"Солена тортичка, която да поднесете с чаша бяло вино Какво повече му трябва на човек"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите на пара. След това ги настъргваме на дребно. Те ще дадат плътност на нашата торта и са тежки.

Яйцата измиваме добре и сваряваме за 7 минути. След това настъргвам на ренде.

Измиваме си лука и го нарязваме на ситно. Сиренето и кашкавала също настъргваме. Авокадото, за да не потъмнее, го режем накрая.

Заквасената сметана ще бъде нашият крем.

След това започваме да редим тортата. На дъното на плато слагаме от картофите. Посоляваме съвсем леко със сол и черен пипер.

Отгоре слагам от сиренцето и мажа със сметаната. След това пак картофи, които осоляваме и поръсваме с пипер. Слагаме от авокадото, нарязано на ленти, и лука посипваме хубаво.

Отгоре мажем пак сметана, пак ред картофи и пак слагаме от лука, но този път добавяме кашкавала и яйцата.

Намазваме пак със сметаната и отгоре поръсваме хубаво с лука. Киселите краставички слагам за украса.

Може и от яйцата да оставите за украса. След това охлаждаме добре в хладилника.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар