Домашно пилешко по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно пилешко по селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
02/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Традиционна селска рецепта - лесна и много вкусна!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и сложете да се вари, като първо отстраните пяната, която се образува.

След като поври около 30 минути прибавете двете пилешки бульончета и оставете месото да се вари докато започне да се къса.

Нарежете лука и чушките на средни парчета и сложете да се запържат в тавата, прибавете и измития ориз и него запържете.

Измерете 3 чаши от бульона и ги прибавете при ориза, овкусете с чубрицата, черния пипер и магданоза.

Подредете сварените пилешки мръвки и поръсете с червен пипер, за да се запече кожичката, върнете във фурната до сваряване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесна и изключително вкусна гозба!
15.06.2020 19:49
1
Покажи всички подкоментари