Малинов оцет с мед

02/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267688
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • малини - 250 г + 1 шепа
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 литър оцет от пенливо вино или бяло винен оцет (7%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре 250 г малини и ги отцедете от водата. Сложете ги в голяма тенджера и леко намачкайте.

Добавете меда и оцета и постепенно загрейте сместа до достигане на 40 градуса. След това я сипете в голяма буркан или бутилка.

Запушете добре съда с марля и го оставете да престои 14 дни на тъмно място, което не е много хладно. От време на време обръщайте съда.

След изминаването на тези две седмици прецедете оцета - първо през цедка, а след това и през марля, за да се махнат по-фините частици.

Добавете към отцедения оцет 1 шепа пресни малини и налейте в бутилки. Съхранявайте готовия малинов оцет на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар