Крем супа с ориз, бакла, грах и джанки

02/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във 500 мл вряща вода оставяме за десетина минути почистената и измита бакла докато омекне шушулката.

Прибавяме нарязания на ситно лук и чесън, грах, ориз, брашно, още 300 мл вода и 1 с.л. зехтин или олио. Оризът не се мие предварително, за да се запази полезното нишесте.

Намаляваме температурата и варим още десетина минути, като бъркаме, за да не залепне ориза. Прибавяме джанките и варим още десет минути. Добавяме черен пипер и сол на вкус.

След това изключваме котлона и оставяме още пет минути със затворен капак, за да поеме максимално оризът от водата. Желателно е преди сервиране да отстраним костилките от разварените джанки.

За крутоните - в тиган нагорещяваме останалото олио, прибавяме нарязаните на кубчета филии сух хляб с наситнения копър и чубрица, по желание добавяме още чесън.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар