Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле с домати и гъби на фурна

Пиле с домати и гъби на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Пиле с домати и гъби на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Домашно сготвено пиленце за душата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле или бутчета
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 големи глави
  • морков - 1
  • домати - 2 буркана пасирани
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • дафинови листа - 2 - 3
  • чубрица - прясна или ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се вари в подсолена вода за 20 минути.

Гъбите, лукът и морковът се нарязват. Към тях се добавят доматите, олиото и подправките.

Всичко се разбърква много добре и се прехвърля в тавичка. Отгоре се подрежда месото.

Ястието се пече около час до готовност - докато се сгъсти и остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: