Солена торта с омлети

Нешка БарбоваНешка Барбова
Новак
4161225
Солена торта с омлети
Снимка: Нешка Барбова
1 / 2
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Толкова богата на вкусове солена тортичка, че влиза веднага в графа Любими"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • прясно мляко - 140 мл
  • тиквички - 2 малки
  • червени чушки - 6 печени
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за пълнежа
  • крем сирене - 300 г
  • краве сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • босилек - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките нарежете на малки кубчета и заедно с наситнения чесън се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това ги извадете в купа и ги оставете да се охладят.

В 20 мл зехтин си запържете и лука, нарязан на ивички. След като омекне добре, си прибавете и чушките също нарязани на ивички. Запържете за кратко и ги извадете в друга купа да се охлаждат.

Разделете по 6 яйца в двете купи, млякото също се разделя в двата съда. Овкусете със сол и черен пипер и разбийте добре. От всяка смес пригответе по 3 омлета.

Намачкайте кравето сирене с вилица и добавете крем сиренето, сметаната и наситнения босилек. На дъното на чиния или форма за торта поставете омлет с червени чушки, отгоре сложете от пълнежа, след това омлет с тиквички, плънка и така, докато се завърши с омлет.

Оставете в хладилник за 2 часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: